dimecres, 3 de juliol del 2013

EN POL, EL CARGOL: EN PEP, EL BOLET

EN PEP, EL BOLET.- octubre 2012

En Pol, el Cargol, es passa el dia rumiant que pot fer pel seu País. Com que comença a fer fred s’està hores i hores navegant per Internet. A vegades queda tan saturat d’informació que necessita explicar-ho a algú. Al migdia fa un solet molt agradable i surt a estirar el seu únic peu i passejar.

Fa poc ha descobert sota unes bardisses un bolet, en Pep. En Pep, és un bolet gros, una mica vell i corcat, rondinaire i carregat de romanços. De fet, és una mica tocat ... del bolet.

En Pol  passa moltes hores parlant-hi i li explica l’actualitat que segueix per Internet. Però en Pep, que a vegades sembla que no hi toca, se li ha ficat al barret muntar un exèrcit!... Sí, un exèrcit de bolets per lluitar pel País.

Quan les condicions d’humitat són les adequades en una sola nit poden créixer milers de bolets... En Pep aprofita aquests jovencells per alliçonar-los amb esperit guerrer. Els hi parla de Catalunya i de la nostra història, dels nostres anys de glòria i de les nostres derrotes. Però sobretot, els hi inculca una tossuderia, un afany de superació, unes ganes de lluitar i de no deixar de ser qui som per res ni per ningú.

Però quan els té ben ensenyats, arriba el cap de setmana i el bosc s’omple de caçadors de bolets. Ells prou s’amaguen sota les fulles o es fan els despistats, però... ai!... Que pocs en queden quan arriba el dilluns!... Només en Pep, que sota les bardisses i essent tan vell ningú el vol agafar.

En Pol, que veu per Internet que la febre independentista va creixent entre la gent. Serà pels bolets que es van menjant?....


(c) 2013 Barcelona Dolors Puig-Alsina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada