BENVINGUTS AL FORN DE LA DOLORS!

Ei, passeu, passeu... Us volia dir que el meu forn de contes va lligat a la meva botiga ÀNIMA. Una botiga on trobareu bocins de l'ànima de Vic que podeu emportar-vos a casa i també regals originals per sorprendre a les persones que estimeu. Ah! I llibres, també!

Escriure em permet viure moltes vides, posar-me dins d'altres cossos i sentir coses que dins la meva vida rutinària no serien massa ben vistes. Escriure m'obre les portes per sortir de casa i ser algú més; puc fugir, volar i tornar sense haver faltat a cap compromís. Escriure em deixa somiar amb els ulls oberts. Sí, escriure és això per mi.

Molt agraïda a l'Institut Les Margues de Calldetenes per haver triat Contes Cruixents com a lectura durant el confinament de primavera. És una llum al fons del túnel en aquests dies tan estranys que estem vivint. Mil gràcies!

Scribo Editorial ha publicat On és l'avi?, el meu primer conte infantil amb les il·lustracions precioses de José Luís Aragón. Quin equipàs que fem!

Parnassedicions donarà volada a un llibre que sempre ha tingut molta acceptació entre els meus lectors i les meves lectores: Cartes d'Amor Encadenades. Quarta edició! I seguim!

Això ja són tres motius per continuar somrient. Un petonàs, des de sota la mascareta!!

dimecres, 3 de juliol de 2013

EN POL, EL CARGOL: LA CONNEXIÓ

LA CONNEXIÓ.- post eleccions- 25 de novembre 2012.

Avui és un dia plujós. Ja de bon matí ha començat a ploure i és la tarda i encara plou. En Pol, el Cargol, està tranquil xatejant per l’ordinador. Té la porta ben segellada i una pizza que fa bona olor. Però de sobte, un tro... i la connexió a Internet a fer punyetes!! ... Sempre igual! Cada cop que trona perd la connexió. Ara haurà de moure’s i buscar un lloc on tingui una millor recepció de wifi. Quina llauna!... Surt i camina.

Al cap d’una estona hi ha centenars de cargols movent-se com ell. Parlen. Alguns es queixen i creuen que haurien de canviar de companyia. N’hi ha que pensen que la seva ofereix poca velocitat i té moltes avaries. En Pol mira al seu voltant i quan veu que són tants aprofita per enfilar-se a una pedra i els crida l’atenció. Proposa fer un referèndum per decidir què volen fer en el futur. Proposa un camí independent. Crear la seva pròpia identitat. Prou d’estar amb una companyia que només vol els seus calers i no els dóna llibertat per fer res.

En Pol s’excita i s’envela. Se sent líder!!... Els altres cargols l’aclamen. Tots criden: In, Inde, Independència!!!

Però ningú s’adona que algú s’acosta. Unes mans humanes els engrapen i els tira dins una galleda. Tots criden, corren. Però el destí és inevitable...

En Pol, El Cargol, de l’esglai queda catatònic. Sembla quasi mort. I no sap ben bé perquè però el descarten i no el tiren a la galleda. Potser per els seus colors poc habituals es pensen que és tòxic...

Quan un raig de sol el desperta, mira al seu voltant. No hi ha ningú. Se’ls han emportat tots? Han marxat els pocs que s’han salvat?...


És dur ser líder!  Quan ja ho veus tot guanyat, unes mans negres s’emporten els vots i els votants. El camí cap a la Independència estarà ple de dificultats....
 (c) 2013 Barcelona Dolors Puig-Alsina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada